Ervaar de charme van ons karakteristieke carré hotel.

De toekomst begint nu!

Duurzaamheid

Wij zijn vastbesloten om ons hotel zo duurzaam mogelijk te maken en hebben we veel plannen voor de toekomst. We begrijpen daarbij maar al te goed dat het moeilijk kan zijn om duurzaamheidsinitiatieven te implementeren in een monumentaal pand uit 1840. Toch nemen we u graag mee in de plannen die wij voor de toekomst van het pand hebben en welke maatregelen wij reeds hebben ondernomen.

Isolatie

Een van onze prioriteiten is het verbeteren van de isolatie van het gebouw. Dit zal niet alleen helpen om onze ecologische voetafdruk te verminderen, maar zal ook de comfort van onze gasten verbeteren. We onderzoeken momenteel verschillende opties om de isolatie te verbeteren, zoals het gebruik van natuurlijke isolatiematerialen en dubbele beglazing. Alle hotelkamers die sinds de overname zijn vernieuwd zijn voorzien van isolatiematerialen in wanden, plafonds en vloeren.

Zonnepanelen

We zijn van plan om te investeren in zonne-energie om ons hotel van stroom te voorzien. Hoewel dit een grote investering kan zijn, geloven we dat het op de lange termijn veel kostenbesparend zal zijn en ons zal helpen om onze ecologische voetafdruk te verminderen.

Laadpalen

Graag willen wij elektrisch rijden ondersteunen. Het installeren van laadpalen staat daarom ook op onze duurzaamheidsagenda. Niet alleen voor het milieu maar ook om het verblijf van onze gasten nog prettiger te maken. Zo kunnen gasten de dag goed beginnen met een volle accu.

Regenwater opvang

Een ander belangrijk aspect van duurzaamheid waar we ons op richten, is het opvangen van regenwater voor irrigatie. Door regenwater op te vangen, kunnen we ons waterverbruik verminderen en tegelijkertijd onze planten en bloemen van water voorzien. Dit zal ons ook helpen om onze waterrekening te verlagen.

Water afvoer

We willen ook ons waterafvoersysteem verbeteren door niet alles te bestraten. Door meer groene ruimtes te creëren, kan regenwater in de grond infiltreren in plaats van direct in het riool te stromen. Dit kan ook helpen om de stedelijke hitte-eilandeffect te verminderen.

Ecologisch verpakkingsmateriaal

Tot slot willen we ons richten op het gebruik van ecologisch verantwoorde verpakkingen. We willen onze impact op het milieu minimaliseren door plastic verpakkingen te vermijden en te kiezen voor biologisch afbreekbare alternatieven.

We maken er samen iets moois van

We begrijpen dat het implementeren van deze duurzaamheidsinitiatieven tijd en geld zal kosten, maar we zijn vastbesloten om onze verantwoordelijkheid te nemen en ons hotel zo duurzaam mogelijk te maken. We hopen dat onze inspanningen zullen bijdragen aan het behoud van onze prachtige planeet en dat onze gasten zullen waarderen dat we ons inzetten voor duurzaamheid, zelfs als het moeilijk kan zijn.

Jim, Gerben en Jim

Hallo,

Mijn naam is Isa!

Stuur gerust een mailtje of neem contact op via de chat. Ik help u dan zo snel mogelijk verder.

Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:00.